DEN STORE KOFTEJAKTEN 

I 2012 satte Liv «Den store koftejakten» i gang på sin interiørblogg. Noen arvede kofter hadde sneket seg med på bildene hennes. Over en stolrygg, på en knagg… Pågangen var uventet stor. Hadde hun navn og oppskrifter til koftene? Hun visste ikke en gang at de hadde navn. Spørsmålet gikk derfor ut til leserne igjen. Visste de? Over skjermen, i aviser, på nett og tv rullet etter hvert oppskrifter og vakre kofter frem. Interessen spredte seg som ild i tørt gress. Lene satt i Danmark og fulgte med via nett. Hun tok etter hvert kontakt og samarbeidet oppstod. Målet ble å lage en strikkebok med de vakre og historiske mønstrene i fokus. De ville sette tradisjonen inn i en ny tid, gi den en ny drakt som bedre passer oss i dag. Mønstrene var de samme, men koftene fikk altså mer «moderne» fasonger. 

«Det begynte med ein interiørblogg som vart svært vellukka. Så kom det til nokre strikkekofter, og då tok det heilt av.» Nationen, Janne Grete Apen.

 

Liv Sandvik Jakobsen

Liv jobber som frilans journalist. Hun både styler, skriver og tar bilder til reportasjer med fokus på interiør, landlig livsstil og tradisjoner i en ny tid. Hun har de siste årene arbeidet tett med livsstilsmagasinet Lev Landlig. I forbindelse med koftebøkene, har hun siden 2014 reist rundt i Norge med foredraget «Den store koftejakten». Der forteller hun hvordan det hele startet, prosessen med å finne frem til de gamle koftene og jobben med å gi ut på eget forlag. Følg henne på instagram @livslyst

Lene Holme Samsøe

Lene er håndstrikkedesigner og bor i Danmark. Hun har en forkjærlighet for det nordiske, rene uttrykket og den nordiske mønstertradisjonen. Hun har gitt ut flere strikkebøker i Skandinavia, Tyskland og USA. I den senere tid har Lene gitt ut strikkebøkene Babystrik på pinde 3, Babystrik på pinde 3,5-4 og Stilfull strikk.

Kontakt oss på: [email protected]