Meny
Hjem Kontakt Kofteboken Koftejakten Rettelser

Kofteboken

Kofteboken og Kofteboken 2

Nostalgi og tradisjon
Kofteboken og Kofteboken 2 er en inspirerende strikkebøker med fargerike og frodige bilder, og oppskrifter til mange kofter! Alle inspirert av de gamle og tradisjonelle mønstrene. Noen kofter ligner de originale selv om garnet er nytt, andre er endret til en mer tidsriktig passform eller fått helt nytt design. Hele tiden har vi hatt nostalgien og de tradisjonelle mønsterne for øyet!

Forenklet og størrelsevalg
I motsetning til de gamle oppskriftene som tar utgangspunkt i at man både er en erfaren strikker og en kyndig mønsterleser og dermed hopper over en del detaljer, har vi forenklet alle oppskrifter til dagens strikkere. Gjennom tekst og diagrammer vil du kunne følge forklaringene skritt for skritt. I tillegg kan du velge i størrelser fra XS til XXXL. De gamle er ofte kun oppgitt i èn størrelse.

Farger og fasong
Den erfarne kan slå seg løs med mye mønster, flere tråder og påfølgende montering. Den som ikke har strikket så mye har muligheten til å gå for den enkle ensfargede koften med rundt bærestykke og kun mønster på dette. Noe for en hver smak altså, men vi oppfordrer alle til å prøve. Om man ikke har strikket så mye tidligere, er det ingen skam å spørre en erfaren strikker om råd!

Fakta om Koftebøkene
En strikkebok er et arbeidsverktøy og det har vi tatt hensyn til med tanke på både størrelse og kvalitet. Bøkene er 21 cm x 27 cm, og er akkurat store nok til å ligge fremme til pynt og inspirasjon, og akkurat passe små til å ta med seg i vesken eller kofferten. Koftebøkene har et hardt og slitesterkt cover med matt folie som gjør at du raskt kan tørke av om du skulle søle litt fra te- eller kaffekoppen.

Vi håper med dette at bøkene skal være til stor inspirasjon og nytte for deg!

*Dette prosjektet hadde sin spede begynnelse i forbindelse med den store Koftejakten på bloggen Livs Lyst. Les mer om dette ved å trykke «koftejakten» oppe i menylinjen.

Den store Koftejakten startet med folket.
Koftebøkene fortsetter med folket!


KOFTEBOKEN

- den store koftejakten -